Foto: US Hockey, personiskais arhīvs
Viņš brauca pāri pretiniekiem kā vilciens. Šo labi slidojošo 196 centimetrus garo un 120 kilogramus smago stāvu laukumā apturēt bija neiespējami. Dastins Baflins bija Nacionālās hokeja līgas (NHL) zvaigzne, viens no kolorītākajiem hokejistiem, un pasaule vēl bija pie viņa kājām, kad Baflins 34 gadu vecumā pieklauvēja pie Vinipegas "Jets" ģenerālmenedžera durvīm, lai pavēstītu – viss, es lieku punktu. Viens no komandas balstiem atteicās no 14 miljoniem ASV dolāru, lai klausītu savai sirdsbalsij – kļūt par profesionālu makšķernieku.

Hokeja Mekā Baflins pavadīja 15 sezonas – to laikā 869 spēlēs viņam 177 vārti un 348 rezultatīvas piespēles. Tam klāt jāpieskaita arī īpaši augstā efektivitāte Stenlija kausā – 50 (21+29) punkti 66 mačos. Fizisks, taču ar augstu hokeja IQ apveltīts spēlētājs, kurš lieliski prata izmantot savus trumpjus – mātes Dabas dotos varenos auguma parametrus un veiklo slidojumu.

Taču Baflins dzīvoja pēc saviem noteikumiem – ne kluba vai komandas biedru. Dienu pirms 2019./20. gada sezonas treniņnometnes sākuma viņš iesoļoja "Jets" ģenerālmenedžera Kevina Ševeldejofa birojā. Ne tāpēc, lai parunātu par komandas mērķiem, treneriem vai sastāvu, bet gan pateiktu par vēlēšanos pārtraukt savu līgumu, kurā vēl bija atlikuši divi gadi par kopējo summu 14 miljoni dolāru.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!