Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Daudzi būs dzirdējuši, ka mūsdienu sporta apģērba ražotāji "adidas" un "Puma" pagājušā gadsimta vidū radās brāļu nesaskaņu rezultātā. Mazāk zināma ir Ādolfa un Rūdolfa Dasleru saistība ar Nacionālsociālistisko vācu strādnieku partiju, kā arī "adidas" loma 1980. olimpisko spēļu norisē padomju Maskavā. Tieši tolaik tika lieti pamati krievu, bet, jo īpaši, atvevišķas subkultūras pārstāvju, beznosacījuma mīlestībai pret šo zīmolu, kas gadu gaitā nostiprinājusi virkni stereotipu.

Neskatoties uz Padomju Savienības oficiālo nicinājumu pret visu, kas ir rietumniecisks, starp PSRS un "amorālajiem" Rietumiem patiesībā pastāvēja aktīva un cieša sadarbība. Protams, šīs saiknes nekad netika publiski atzītas, taču pierādījumi tam atrodami ārvalstu medijos un padomju iekšējos arhīvos. "Adidas" bija viens no šiem satuvināšanās punktiem. 

Taču labi zināms, ka treniņtērpiem Krievijā bieži vien nav bijis nekādas saistības ar sportu. Patiesībā lielai daļai cilvēku treniņtērpi bijuši ikdienas drēbes, padarot tos teju par valsts atpazīšanas zīmi. 

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!