Foto: AP/Scanpix/LETA

Pasaules kausa vēsturē viņš iegājis kā visu laiku ātrāko vārtu autors. Viņš ir visu laiku rezultatīvākais Turcijas izlases futbolists, kurš pirms divdesmit viena gada palīdzēja turkiem iekļūt Pasaules kausa pusfinālā, bet tūkstošgades mijā kopā ar "Galatasaray" izcīnīja pirmo starptautisko trofeju Turcijas klubu futbolā. Tas viss bija. Bet tagad Hakans Šikirs dzīvo piespiedu trimdā ASV, jo Turcijā viņam draud mūža ieslodzījums vai pat nāvessods.

Kad 2020. gada ievadā ar Šikiru sazinājās Vācijas laikraksts "Bild", viņa bizness jau bija izputējis un viņam klājās vēl grūtāk. Pēc Amerikas standartiem viņš dzīvoja uz nabadzības sliekšņa. Šikirs strādāja par šoferi pazīstamajā taksometru servisā "Uber", bet brīvajā laikā uz ielas tirgoja grāmatas. "Viens pasažieris reiz iekāpa automašīnā un teica: "Es tevi pazīstu. Un es tevi mīlēju kā futbolistu, bet man nāksies izkāpt. Atvaino, bet nevēlos, lai man ar tevi būt jebkāds kontakts," intervijā "Bild" pastāstīja Šikirs.

"Ja es nebūtu pieņēmis uzaicinājumu un iesaistījies politikā, es nekad nebūtu uzzinājis, kā viss notiek Turcijā. Esmu redzējis daudz korupcijas, daudz ziņojumu par dažām ļoti sliktām lietām... Kad 2013. gadā atkāpos no amata, sākās mana elle..."

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!