Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA

Lai kļūtu par leģendu, svarīgākais ir nevis tas, cik bieži tu gūsti panākumus, bet gan tas, kādā veidā šie panākumi tiek izcīnīti. Itāliešu riteņbraucējs Marko Pantāni pa reizei uzvarēja "Tour de France" un "Giro d'Italia", taču viņa ātruma rekordi kalnos joprojām ir nepārspēti. Protams, leģendas statusu vairoja arī viņa azartiskā personība, kas nespēja samierināties ar apkaunojošo neveiksmi gadu pēc lielākā triumfa. Viņa nāves apstākļi 2004. gada ziemā nav skaidri vēl šodien. "BBC Sport" žurnālists Drjū Sevidžs augustā atskatījās uz Itālijas sporta varoņa brīvdomātāja dzīvesveidu un mistikas apvīto nāvi.

Rīta pusē arvien vairāk satrauktajam Pantāni ir trīs telefonsarunas ar viesnīcas reģistratūru. Viņš sūdzas, ka viņu traucē cilvēki blakus numuriņā, kas ir tukšs. Pēdējo reizi viņš zvana mazliet pēc vienpadsmitiem un lūdz darbiniekus izsaukt policiju.

Vēlāk, tās pašas dienas vakarā, pēc konsultēšanās ar viesnīcas īpašnieku reģistratūras darbinieki dodas uz istabu 5D, aizbildinoties ar dvieļu nomaiņu. Viņi klauvē pie durvīm, taču atbildes nav. Pēc kārtējās sarunas ar īpašnieku mēģina vēlreiz. Viņi atslēdz durvis ar galveno atslēgu, nostumj malā mēbeles, kas izmantotas durvju aizbarikādēšanai no iekšpuses, un atrod Marko Pantāni guļam pie gultas istabas starpstāvu līmenī. Viņš ir miris, un guļ paša asiņu peļķē...

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!