Foto: Romāns Kokšarovs/F64

3. augustā, gandrīz četrus mēnešus pēc globālās pandēmijas sākuma, ar WTA turnīru Palermo atsākas tenisa sezona. Gada atlikušās daļas kalendārs ir sastādīts, taču nezināmo joprojām vairāk nekā atbilžu. Droši ir tikai tas, ka tas nebūs teniss, kādu esam pieraduši redzēt.

Amerikāņi arī tenisā ir nolēmuši radīt savu burbuli. Trīs nedēļas tenisisti sacentīsies "Flushing Meadows" kortos Ņujorkā, dzīvos tuvumā esošajās viesnīcās un privātajās rezidencēs un nedrīkstēs izbraukt līdz Manhetenai. Pirmajā nedēļā tiks izspēlēts "Western & Southern Open" turnīrs, kurš tradicionāli notiek Sinsinati, bet pēc tam "US Open", kas šogad būs otrais nevis ceturtais "Grand Slam". Tribīnes būs bez skatītājiem, tāpat drošības apsvērumu dēļ tiks atcelti kvalifikācijas mači, junioru sacensības un jauktās dubultspēles, bet dubultspēlēs dalībnieku pulks samazināts uz pusi. Tāpat vienspēļu turnīra dalībnieki nevarēs startēt pāru mačos. Lai uzlabotu spēlētāju drošību, "US Open" plāno uz pusi samazināt bumbiņpadevēju skaitu, bet līnijtiesneši būs sastopami tikai galvenajos laukumos. Pārējos kortos tos pilnībā aizstās "Hawk Eye" sistēma. Iespējams, šī koronavīrusa pandēmija pasteidzinās jaunu tenisa ēru, kad līnijtiesnešus pakāpeniski aizstās elektroniskās sistēmas.

Pagaidām nav izziņots "US Open" provizoriskais dalībnieku pulks, taču, spriežot pēc "Western & Southern Open" sastāva, spēlētāju rindas varētu būt krietni paretinātas. 

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!