Foto: AP/Scanpix/LETA

Tā ir kā atgriešanās kopmītnēs ar noteiktu komandantstundu un kārtību – par dzīvi "burbulī" izteikušies vairāki profesionālie sportisti, kuri nākamos mēnešus turpinās strikti no ārpasaules izolētu dzīvi, pildot savus darba pienākumus. Tomēr šāda nošķirtība no sabiedrības sniegusi veiksmes formulu, kā profesionālais sports atkal spēj elpot pēc "Covid-19" radītā šoka un iesaldētā stāvokļa. Lai gan pie izsmalcinātas dzīves pieradušajiem atlētiem jāsamierinās ar minimālismu, lielā sporta naudas ritenis var turpināt griezties.

Ikdienā spēlētājiem notiek obligātie "Covid-19" testi, bet medicīnas personāls novēro iespējamos simptomus. Papildu drošībai spēlētāji izmanto "Oura" gredzenus, kuru ievāktie dati var liecināt par slimības klātbūtni. Ja kāda basketbolista analīzes uzrādīs pozitīvu rezultātu, tad šī persona tiks nekavējoties izolēta no pārējās komandas. Periodiski tiks veiktas papildus analīzes, lai pārliecinātos par vīrusa klātbūtni vai to, ka sākotnējie testa rezultāti bijuši kļūdaini. Līga arī izstrādājusi rīcības plānu, ja "burbulī" sāktos plašāks slimības uzliesmojums. Ja vīruss tiktu konstatēts vienam spēlētājam, tad turnīrs netiktu pārtraukts, tomēr vairāku precedentu gadījumā spēles, visticamāk, tiktu atceltas.

Klubu vajadzībām pat izveidota īpaša aplikācija "burbuļa" dzīves veiklākai sakārtošanai, kurā var ne tikai iesniegt savu vajadzību sarakstu vai pieprasīt maltīšu piegādes līdz namdurvīm, bet arī, piemēram, rezervēt papildus laiku treniņam. Sava vieta aplikācijā veltīta arī privātiem ziņojumiem par tādiem veselības protokola pārkāpumiem kā aizsargmasku nevalkāšana, kā arī informācijai par psiholoģiju un garīgo veselību ierobežotajos dzīves apstākļos. Šai norobežošanai ir arī savi bonusi – Disneja pasaulē profesionālie spēlētāji ir pasargāti no autogrāfu tīkotājiem un uzmācīgiem paparaci, tomēr šos plusus ir pagrūti novērtēt, pretstatot ierobežojumus.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!