Foto: www.fakt.pl
Pēc Artūra vīri formastērpos viņa dzīvesvietā ieradās dienu pēc tam, kad viņš bija devies uz savu klubu Francijā. Tātad nemaz tik spēcīgs tas režīms nav – ja reiz nezināja, ka esmu jau gabalā, viņš nosmaida... Atsakoties turpmāk pārstāvēt šādas valsts volejbola izlasi un nostājoties tautas protestu pirmajās rindās, Artūrs Ūdris kļuvis par vienu no Baltkrievijas sporta sabiedrības simboliem cīņai pret Aleksandra Lukašenko režīmu. Un līdz ar to – par mērķi. 212 centimetrus garais puisis dzimis Rīgā.

Viņš saka, ka "brāļu tautas" prezidentu atbalsta Krievija, un tas jau ir ārpolitisks jautājums. "Tas, ka Lukašenko pametīs posteni, ir viennozīmīgi, bet, cik ilgi viņš noturēsies, būs atkarīgs no Krievijas," pārliecināts sportists. Vienīgais veids, kā, viņaprāt, pārtraukt protestus Baltkrievijā, ir Lukašenko atkāpšanās. Nevar sarunāties ar cilvēku, pēc kura pavēles piekauti un nogalināti cilvēki. "Šīs zvērības nevar paskaidrot, jo to nav iespējams aizmirst. Mieru nevar uzcelt uz kauliem," saka sportists.

Uz jautājumu, vai nav bail protestēt Lukašenko pārvaldītajā valstī, viņš attrauc, ka "dzīvot vispār ir bail, it īpaši Baltkrievijā. Bail bija, kad biju Baltkrievijā, bail, kad devos uz lidostu, lai lidotu uz Franciju, jo domāju, ka mani var aizturēt. Mēs visi saprotam, ka tad, kad izsakām savu viedokli un rīkojamies, varam tikt apcietināti."

Viņš stāsta, ka jaunajos apstākļos pa nepilniem diviem mēnešiem jau ir pieradis atskatīties, kad iet pa ielu, un ieslēgt diktofonu, kad atbild uz nepazīstamu tālruņa numuru. "Skatos, vai vārtrūmē kāds nestāv. Vienmēr nēsāju līdzi grāmatu, lai būtu ko palasīt īslaicīgās aizturēšanas izolatorā... Ja nāktos par taisnību "sēdēt" – pasēdētu," saka opozicionārs. Vairākiem viņa cīņubiedriem grāmata jau būtu noderējusi.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!