Foto: EPA/Scanpix/LETA

Latvijas distanču slēpotāji starptautiskajās sacensībās ierasti bijuši tuvāk astes galam nekā līderiem. Tam ir vairāki objektīvi iemesli – tradīciju un zināšanu trūkums pašu mājās, laika apstākļu nepiemērotība un finansiālo resursu šaurība, jo slēpošana augstākajā līmenī pieprasa izmaksas, kas saistītas ar piemērotu treniņu apstākļu radīšanu un kvalitatīva servisa nodrošinājumu. Un tomēr – Latvijā pamatus apguvusī un pašlaik olimpiskās čempiones Justīnas Kovalčikas aizgādībā nonākusī Patrīcija Eiduka šosezon sasniegusi vairākus vēsturiskus panākumus, kas līdz šim nav piestāvējuši Latvijas distanču slēpošanai. Raudzījām noskaidrot, kas ļāvis 20 gadus vecajai meitenei ielauzties slēpošanas elitē.

Lai gan darbs Polijas izlasē vērtējams kā ļoti produktīvs, Olimpiskās vienības sporta ārsts piebilst, ka, vadoties pēc datiem, kas redzami izmeklējumos, viņi cenšas pierunāt Patrīciju treniņos mazliet pašmaukties ar intensitāti. Lai gan meitenes darba ētika neatļauj viņai haltūrēt, reizēm tas pat būtu vēlams, jo izmeklējumi rāda, ka sportiste dažkārt ir uz pārtrenēšanās robežas un pat drusku tai pāri.

"Jā, tāda lieta pastāv, mani ir jābremzē," atzīst Patrīcija. "Treniņos šķiet, ka vajag atdot sevi visu, jo tad būs labāks rezultāts. Taču tā ir ne vienmēr, tāpēc šī man ir neliela problēma. Nemāku laikus apstāties. Tomēr mācos izprast un lasīt savu ķermeni, kas nav nemaz tik viegli. Tas nāk ar gadiem un pieredzi, bet pagaidām virsroku laikam vēl ņem jaunības maksimālisms."

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!