Foto: DELFI kolāža

Pēc tam, kad Artūrs Irbe 2004. gada pavasarī aizvadīja savu pēdējo spēli NHL, līdz nākamajam daudzsološajam vārtsargam Ziemeļamerikā Latvijai bija jāgaida deviņi gari gadi, un arī tas – Kristera Gudļevska stāsts – nebija ar Holivudas beigām. Turpmākajos gados latviešu vadošos vārtu vīrus redzējām pelnām iztiku šaipus okeānam – KHL, Šveicē –, taču tagad smaguma centrs atkal pārcēlies atpakaļ uz Ameriku. Un nav runa tikai par pazīstamo Kolumbusas duetu – Elvi Merzļikinu un Matīsu Kivlenieku. Viens latvietis šosezon 19 gadu vecumā unikālos apstākļos debitēja AHL, otrs pretendē uz NCAA labākā vārtsarga balvu, bet trešais tikmēr rūda raksturu ikdienas treniņos – jo viņa komanda nolēmusi nespēlēt. Vispār...

"Mēģinu īpaši nedomāt, kas būs tālāk. Kad sezona būs beigusies, vajadzētu parādīties kādai iespējai pāriet uz profesionāļiem. Šobrīd vairāk koncentrējos skolai," saka vārtsargs. NCAA sezonas laikā lielajām komandām nav atļauts uzrunāt studējošos sportistus, tāpēc piedāvājumi sekos vēlāk. Pirms diviem gadiem Mitens apmeklēja Čikāgas "Blackhawks" jauno hokejistu nometni. "Neatsverama pieredze," viņš atzīst.

Mitens uzskata, ka ļoti lielu artavu viņa panākumos sniedzis vārtsargu treneris Zaks Sizeks. "Tagad visu tveru mierīgāk. Junioru vecumā lēkāju no viena staba uz otru, bet tagad esmu piebremzējis. Pieaudzis hokeja IQ – labāk saprotu, kā varu aizpildīt vārtus."

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!