Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA

Liekot savu parakstu uz līguma, pēc Lieldienām par Latvijas vīru basketbola valstsvienības galveno stūrmani oficiāli kļūs itālietis Luka Banki. Viņa rokās būs ļoti talantīgas paaudzes pēdējās iespējas piepildīt savu potenciālu kopā, laukumā un ar trim zvaigznēm uz krekla. Kas ir šis vīrs, kam uzticam savu nacionālo dārgumu?

Tas, kas Latvijā dara piesardzīgu, ir nelielā pieredze darbā ar pieaugušo izlasēm, tomēr visi MVP uzrunātie eksperti uzskata, ka Banki ir laba izvēle Latvijas valstsvienībai. "Domāju, viņš var būt labs izlašu treneris. Jums ir ļoti laba komanda pat bez NBA [un Eirolīgas] spēlētājiem. Jā, pastāv iespēja, ka viņam būs vajadzīgs laiks, lai viss sāktu strādāt, bet tā tas šajā situācijā būtu jebkuram," norāda basketbola apskatnieks Artjoms Komarovs, viens no retajiem krievu žurnālistiem, kurš spēja sniegt komentāru par Banki laiku "Loko".

"Viņš prot izveidot labu taktiku, prot labi "nolasīt" pretiniekus, ir līderis kā personība," lūgts raksturot Banki, MVP teic grieķu basketbola komentētājs Kristos Mamidis, tomēr neslēpj arī bažas: "Nezinu, kas notiek viņa karjerā, bet ne AEK, ne "Loko" viņam darbs nav beidzies labi. Nemāku to izskaidrot, bet, ja tas regulāri atkārtojas, tā nevar būt sagadīšanās..."

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!