Foto: AFP/Scanpix/LETA

Pēc divām nedēļām Latvijas līdzjutēju prātos atkal valdīs hokejs – Rīga uzņems šogad jau otro nozīmīgo turnīru, kurā šoreiz nedalīs medaļas, bet gan olimpisko ceļazīmi. Fani jau berzē rokas, jo spēles sola iespēju klātienē redzēt Latvijas NHL uzbrucēju trio – Teodoru Bļugeru, Rūdolfu Balceru un Zemgu Girgensonu. Tikmēr viņu darbavietā otrpus okeānam valda pamatīga rosība: NHL brīvo aģentu tirgus atvērās tikai pirms divām nedēļām, bet jau tagad šo starpsezonu varam dēvēt par aizraujošāko kopš algu griestu ieviešanas 2005. gadā. Kas sagaida mūsējos, no Rīgas atgriežoties savos klubos, ir tēma, kas pelnījusi uzmanību. Bufalo "Sabres" pārbūve – izgāzusies. Joprojām "gaisā" Kolumbusas "Blue Jackets" vārtsargu situācija. Sanhosē "Sharks" šķeļ iekšējās nesaskaņas, bet Pitsburgas "Penguins" tver pēdējo salmiņu...

Pagājušajā sezonā "Sharks" labākais vārtu guvējs un rezultatīvākais spēlētājs bija Evanders Keins, bet pastāv iespēja, ka 30 gadus vecais uzbrucējs komandā vairs neatgriezīsies. Sanhosē jau mēģinājusi viņu aizmainīt, tomēr pagaidām gribētāji rindā nestājas. Pie vainas ir Keina personīgās dabas problēmas. Vēl laikā, kad pārstāvēja Vinipegas "Jets", Keins nekautrējās sociālajos tīklos citu apskatīšanai izlikt attēlu, kurā it kā runā pa telefonu, taču – telefona klausuli aizstājis krietns žūksnis ar simts dolāru banknotēm. Pārfrāzējot teicienu par kailo karali... Pagājušās sezonas laikā kļuva zināms, ka Keinam ir vairāk nekā 20 miljonu parāds vairākiem Lasvegasas kazino.

Eļļu ugunij pielēja Keina topošās bijušās sievas izteikumi – līdzās tam, ka viņai nācies pārdot laulību gredzenu, lai pabarotu meitu, kamēr hokejists ballējoties pa Eiropu, tika paziņots, ka Keins veicis likmes uz savas komandas spēlēm, kas, protams, ir krimināli sodāma darbība. NHL rekordātrumā paziņoja, ka sākusi izmeklēšanu. Pat ja arī neizdosies atrast pierādījumus, Keina attiecības ar citiem "Sharks" spēlētājiem ir sabojātas tiktāl, ka viņi savu rezultatīvāko spēlētāju labāk redz ejam, nevis nākam. "The Athletic" vēsta, ka vairāki "Sharks" spēlētāji dotu priekšroku Keina aizmainīšanai un to pauduši sarunās ar vadību, jo viņš pagājušajā sezonā klaji ignorējis komandas noteikumus – ar kavēšanos ieradies ne tikai uz treniņiem, bet arī uz spēļu sagatavošanos, bet nav saņēmis nekādu sodu.

Keina situācija ir svarīga arī tādēļ, ka viņš spēlē vienā pozīcijā ar Balceru. 

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!