Foto: DELFI kolāža
Iztēlojies, ka pēc vairāku gadu mērķtiecīga darba pienākusi diena, kad tu beidzot esi nopelnījis ilgi gaidīto paaugstinājumu kārotajā amatā un solīdu algas pielikumu. Tu jau sēdi pie priekšnieka kabineta durvīm, taču brīdī, kad jāraušas kājās un jādodas parakstīt jaunais līgums, tu saproti, ka nespēj piecelties no krēsla. Viss beidzies, sapnis izsapņots. Pirms pāris gadiem līdzīgu drāmu piedzīvoja tikai 20 gadus vecais basketbolists Kriss Vilkss, kura pārsteidzošo stāstu "The New York Times" oktobra beigās aprakstīja Deivids Gārdners.

Tikai dažas jūdzes tālāk "North Central" vidusskolā Vilkss bija kļuvis par iekārojamu basketbola spēlētāju. Savu pirmo stipendijas piedāvājumu viņš saņēma no Indiānas Universitātes, kad mācījās vien astotajā klasē. Galu galā viņš tomēr uzticējās Kalifornijas Universitātei Losandželosā (UCLA), kur ieguva atpazīstamību ar savu augsto lēcienu un efektīgajiem dankiem. Viņš iekļuva Pac-12 konferences pirmkursnieku simboliskajā izlasē, bet pēc otrās sezonas tika prognozēts, ka viņu NBA draftā izvēlēsies pirmās kārtas beigās. Šodien – pēc vairāk nekā diviem gadiem – viņš nav iekļuvis nevienas NBA komandas pieteikumā. Viņš nav piedalījies kaut vienā G-līgas vai Vasaras līgas spēlē.  

Mirkli pēc pamošanās 2019. gada NBA drafta dienā Vilkss atklāja kaut ko pārsteidzošu – viņš nespēja pakustināt kājas. Kriss norāva gultas pārklājus un skatījās uz ķermeņa lejasdaļu. Viņš mēģināja sasprindzināt katru muskuli no gurniem līdz pat kāju pirkstiem, taču nekas nenotika. Zemāk par jostasvietas viņš nejuta it neko. Kriss piezvanīja tēvam, kurš dzīvoja turpat netālu un lūdza nekavējoties atbraukt. "Tēt," viņš teica. "Man bail."

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!