Foto: Privātais ahīvs
Pirms vairāk nekā desmit gadiem publicists Otto Ozols izdeva grāmatu "Latvieši ir visur". Lai gan šāds vispārinājums var šķist pārspīlēts, vismaz basketbola gadījumā tas nav tālu no patiesības. Šajā gadā Latvijas izlases basketbolistes Ilze Jākobsone un Digna Strautmane devās turpināt karjeru attiecīgi Meksikā un Austrālijā. Taču šīs lielvalstis nebūt nav vienīgās latviešu basketbolistu pieturvietas karjeru līkločos. Pēdējos gados latviešu spēlētāji un treneri pierakstījušies arī Japānā un Kanādā, Havaju salās un Aļaskā, Indonēzijā un Franču Gviānā.

"Pirmās divas nedēļas bija ļoti grūti. Sausa mute, sausas lūpas. Visu laiku jāsmērē balzams uz lūpām, jo ir sajūta, ka nevari paelpot. Tāda ir Meksikas augstkalne – jāpierod pie dzīvošanas retinātā gaisā," stāsta valmieriete Ilze Jākobsone, kura šīgada aprīlī kļuva par pirmo Latvijas basketbolisti Meksikā – trīspadsmitajā lielākajā pasaules valstī ar 126 miljoniem iedzīvotāju, kuras centrālā daļa atrodas augstkalnē divus kilometrus virs jūras līmeņa. 

Ričmonds Vilde pirms nepilniem pieciem gadiem nolēma izmēģināt spēkus Japānā. 211 centimetrus garais puisis ar spēkavīra augumu uz Austrumāziju devās pēc bijušā VEF kolēģa Džoša Harelsona ieteikuma. Par viņa mājvietu kļuva otrās līgas klubs "Earth Friends Tokyo Z". "Spēlēju Francijā, kad Džošs atsūtīja ziņu: Rič, brauc šurp! Te ir baigi forši. Viss augstā līmenī, algas maksā laikā."

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!