Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Anglijas titulētākais klubs "Manchester United" jauno Premjerlīgas sezonu iesācis ar diviem zaudējumiem un sešiem ielaistiem vārtiem, bet pirmdien komandai "Old Trafford" stadionā jāuzņem vicečempioni "Liverpool" futbolisti. Lai gan pēdējos gados par Mančestras kluba problēmām dzirdējis ikviens futbola līdzjutējs, katra nākamā nedēļa no jauna spēj radīt bezcerīgas katastrofas sajūtu. Ne tikai komandas fanu vidū dominē viedoklis, ka problēmu saknes meklējamas jau pirms septiņpadsmit gadiem, kad par kluba īpašniekiem kļuva amerikāņu uzņēmēja Malkolma Gleizera ģimene.

Tiek lēsts, ka Gleizeri kluba 930 miljonus eiro vērtās pārņemšanas laikā tā iegādei iztērēja tikai 320 miljonus eiro no savas naudas, no kuras lielāko daļu kopš tā laika izdevies atgūt tikai dividendēs vien. Daudziem "Manchester United" atbalstītājiem šīs diemžēl bija beigas. Daži vairs nekad nav spēruši kāju "Old Trafford".

Laika posmā no 2005. līdz 2013. gadam "United" ļāva saviem sāncenšiem sevi panākt. Šajā laika periodā klubs iztērēja tikai 194 miljonus eiro, kas ir nedaudz vairāk par 24 miljoniem sezonā. Salīdzinājumam, "Manchester City" tēriņi šajā pašā laika posmā bija 553 miljoni eiro.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!