Foto: LETA

Ziemassvētki ir apdāvināšanās laiks, un Jānis Timma kvēlākajiem Latvijas basketbola līdzjutējiem tajos šogad pasniedza ilgi gaidīto dāvanu – Jānis atkal spēlēs profesionālo basketbolu! Tiesa, līdz pašai spēlēšanai vēl jānogaida, jo jaunā komanda atrodas Puertoriko – vietā, kur vietējais čempionāts norisinās no pavasara līdz vasaras otrajai pusei. Vārdu salikums "Puertoriko" un "basketbols" mūsu platuma grādos prātā var uzburt eksotisku ainu, tāpēc lūkojām noskaidrot, kāda varētu izskatīties realitāte.

Vairākus basketbola klubus iegādājušies Puertoriko pamanāmākie un bagātākie sabiedrības pārstāvji. Slavenību klātbūtne ļauj lielākajām līgas zvaigznēm maksāt vairāk par noteiktajiem griestiem, jo, parakstot līgumu ar klubu, blakus uz galda tiek pieslidināta lapiņa, kurā kāds privātais sponsors vai reklāmdevējs gatavs piemest klāt vēl mazliet. Lai parūpētos par savām zvaigznēm, īpašnieki bieži vien piekrīt algot viņiem privātos individuālos trenerus, fizioterapeitus, sarūpēt automašīnas un citus labumus.

"Spēles stils kopā ar dzīvesveidu – vienmēr saku cilvēkiem, ka man personīgi Puertoriko šķiet vislabākā vieta pasaulē, kur spēlēt profesionālu basketbolu. Ja tev ir iespēja parakstīt līgumu Puertoriko, tūlīt pat to paraksti!" pārliecināts amerikāņu aizsargs Kails Vinaless, kurš savulaik uzspēlējis Tallinas "Kalev/Cramo". "Bet jāuzmanās, jo vari aizrauties ar dzīves baudīšanu..."

"Finālsēriju paredzēts beigt augusta pirmajā nedēļas nogalē, tāpēc gatavošanās laiks izlasei pirms Pasaules kausa šoreiz sanāks īss," puertorikāņu basketbola apskatnieks Luiss Modesti, MVP uzrunāts, liek domāt, ka spēlēšana Puertoriko līgā var nozīmēt iekavētu sagatavošanos Pasaules kausam. Protams, Timmas gadījumā izlases saistībā vēl ir daudz nezināmo faktoru. Bet par to vairāk turpinājumā.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!