Foto: AFP/Scanpix/LETA
Kamēr Floridas "Panthers" mēģina atrast adatas aci, caur kuru ielīst atpakaļ cīņā ar Lasvegasas "Golden Knights" par Stenlija kausu, lai savu sensacionālo "play-off" skrējienu noslēgtu ar nedalītu triumfu un oficiāli iegūtu šās sezonas labākās NHL komandas titulu, sezonas lielākā zaudētāja lielajā līgā jau ir zināma.

65 uzvaras 82 spēlēs! Līdz šim tikai trim komandām vēsturē bija izdevies sasniegt vai pārsniegt 60 uzvaru atzīmi, bet nevienai – pārkāpt 62 panākumu slieksnim. Bez šā varenā rekorda bostoniešiem bija arī līgas labākā aizsardzība (skatoties vidēji spēlē ielaistos vārtus) un mazākums, otrais labākais uzbrukums (skatoties vidēji mačā gūtos vārtus) un sestais labākais vairākums. Citiem vārdiem – sapnis, ne komanda!

Taču Austrumu konferenci NHL finālā pārstāv Florida, kas regulārajā sezonā izcīnīja 42 uzvaras, nevis Bostona. Tās nebija arī pusfinālā – tur spēlēja Karolīna. Pat ne ceturtdaļfinālā, kur austrumu pusē cīnījās Toronto un Ņūdžersija. "Bruins" nolikās garšļaukus jau uz pirmās barjeras, un mazs ir mierinājums, ka kaunu var dalīt ar citiem bēdubrāļiem (Ziemeļamerikas sports zina vismaz dažus līdzīga favorītu kalibra fiasko). Kā tas varēja notikt?

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!