Foto: LETA
Jaunā hokeja sezona sev līdzi nes pārmaiņas. Pirmoreiz kopš 2008. gada Latvijas spēcīgākais klubs nespēlēs starptautiskā čempionātā. Rīgas "Dinamo" četrpadsmit gadus ilgo naudas apguvi pērn nomainīja "Zemgales"/LBTU flirts ar somiem. Taču ziemeļnieki jau pēc vienas sezonas sapratuši: šīs attiecības ir pārāk izšķērdīgas. Vai latvieši Somijas virzienā veras joprojām?

Pirmajās 20 spēlēs izdevās izcīnīt tikai piecas uzvaras, un jebkādi sportiskie mērķi bija jānoraksta pirms gadu mijas. "Zemgale" apsteidza divas komandas un ierindojās 12. vietā. Galvenais klupšanas akmens bija uzbrukums. Ja jelgavnieku aizsardzība un mazākums bija starp labākajiem "Mestis" līgā, tad gūto vārtu ailē un vairākumā bija jāskatās uz pašām, pašām beigām.

Lai gan sākotnēji tika paziņots, ka sadarbības līgums ar Somijas pusi noslēgts uz trīs sezonām, "Zemgales" uzstāšanās beigusies pēc viena gada. Latvijas čempionvienības direktors Aivars Zeltiņš sarunā ar MVP vaļsirdīgi atzīst – ja būtu zinājis, ka sadarbība ilgs tikai vienu sezonu, nebūtu kāpis somu čībās. Kas notika?

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!