Foto: EPA/Scanpix/LETA

Lai gan pašas negatīvās pieredzes dēļ viņas mammai lielais sports ļoti nepatīk, izolēt meitu no kalnu slēpošanas viņai neizdevās. Šodien 20 gadus vecā Dženifera Ģērmane panākusi, ka Latvijas karodziņu kalnu slēpošanas sacensībās var meklēt tuvāk medaļu pretendentēm. Piedalījusies tikai piecos Pasaules kausa posmos, Dženifera ar katrām sacensībām uzlabojusi savu rezultātu, pēdējos divos posmos finišējot astotajā vietā.

Vienlaikus skaidrs – kaut elitāri, šoziem gūtie panākumi ir arī trausli. To apzinās gan Ulla, gan pati Dženifera – lai turpinātu tuvoties virsotnei, pareizi būs jāprot spert arī katrs nākamais solis. Tomēr latvietes rezerves arvien ir ļoti plašas – pietiks ar faktu, ka Pasaules kausa vadošo trīsdesmitniekā Ģērmane ir vienīgā, kas savas slēpes mačiem gatavo pati, nevis izmanto pieredzējušu servismenu prasmes. "Tas, ka līdz šim pēdējā braucienā viņas rezultāts bija labāks nekā divkārtējai olimpiskajai čempionei Mikeilai Šifrinai, pasaka daudz," atzīst olimpietis Kristaps Zvejnieks.

Ja Dženifera būtu uzaugusi, trenējoties Siguldas Pilsētas trasē, viņas sasniegtie rezultāti būtu ārpus veselā saprāta robežām, taču "mūsu reljefa apstākļos Latvijā var tikai iemācīties stāvēt uz slēpēm, nevis nopietni trenēties un progresēt," jau pirms vairākiem gadiem izteicās Ulla Ģērmane. Tieši šī atziņa arī lika pirmos pamatakmeņus šajā stāstā...

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!