Foto: Reuters/ Scanpix/ LETA

Pēdējoreiz, kad NBA zeltu virs galvas cēla Bostonas "Celtics", "Lehman Brothers" vēl nebija iesnieguši bankrota pieteikumu. Pēc 16 gadiem un vēl viena neliela mājokļu finansēšanas saspīlējuma – Bostonas "leprikoni" atkal lūko atgūt NBA titulētākās komandas godu.

Jau otro sezonu pēc kārtas bukmeikeru vērtējumā "Celtics" gozējas titula pretendentu galvgalī. Arī lielākā daļa apskatnieku nevairās apgalvot, ka savos pierakstu blociņos labākās izredzes iezīmē tieši Bostonai. Jo īpaši pēc Drū Holideja pievienošanās jau tā spožai kompānijai.

Tomēr augsto atzinību par komandas sniegumu reti nepavada kāds "bet" vai cita līdzīga atkāpe. Grūti atminēties situāciju, kad vēl kāda komanda, kas pēc 46 nospēlētām spēlēm ar bilanci 35-11 (raksta tapšanas brīdī 28. janvārī), 3. labāko uzbrukumu un 2. labāko aizsardzību līgā būtu tik ļoti diskreditēta saistībā ar titula pretenzijām. Kā diametrāli pretēju piemēru šai situācijai varētu minēt "Celtics" mūžīgos sāncenšus Losandželosas "Lakers" – objektīvi jau vairākus gadus problēmu caurvītu komandu, kas prognozētāju un apskatnieku skatienu no pelējuma sienās novērsuši ar neona izkārtni – "Lebrons Džeimss".

"Pārāk daudz paļaujas uz tālmetieniem", "pārāk sekls soliņš", "komandas līderi spēlē pārāk individuālu basketbolu" ir skaļākie šajā sezonā dzirdētie pārmetumi. Nepalīdz arī fakts, ka tieši izslēgšanas spēlēs "Celtics" izgāšanās garantiju ziņā kļūst par konkurenti "nāvei" un "nodokļiem". Vai tiešām arī šoreiz trūkumi būs spēcīgāki par labajām lietām? Vai varbūt virkne trūkumu ir tikai šķietami?

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!