Foto: FIBA

2017. gada vasarā viņš kļuva par pēdējo, kuru atskaitīja no Latvijas vīriešu basketbola izlases, kas septembrī ieguva piekto vietu Eiropas čempionāta finālturnīrā. Plašāka auditorija tikai tajās nedēļās uzzināja, ka Latvijā ir gana labs basketbolists Artūrs Ausējs. Uz sliekšņa viņš atrodas arī pašlaik, bet nu jau 3x3 basketbola izlasē. Kamēr olimpisko čempionu kvarteta rindas šosezon tika paretinātas, Ausējs bija vērtīgs aizstājējs, bet pēdējā turnīrā pat rezultatīvākais komandā. Vai Artūrs būs kandidāts uz vietu izlasē 2024. gada olimpiskajās spēlēs Parīzē?

Ielu basketbols Ausējam nekad nav bijis svešs. 90. gados viņš brauca līdzi savam tēvam uz "adidas" strītbola posmiem, bet pats aktīvi sāka spēlēt Grīziņkalna laukumos. Kamēr olimpiskais kvartets gatavojās Tokijas spēlēm, Ausēju pagājušajā vasarā aicināja piedalīties Eiropas kausa kvalifikācijas turnīrā Debrecenā, taču toreiz mājās nācās palikt sievas veselības stāvokļa dēļ. 

Šogad vajadzība pēc aizvietotāja radās pašiem olimpiskajiem čempioniem, jo Kārlis Pauls Lasmanis devās uz "Big3" turnīriem Amerikā, bet Edgars Krūmiņš ārstēja rokas savainojumu. Artūru uzrunāja un viņš piekrita. 

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!