Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Spāņu izcelsmes centra spēlētājs Pau Gazols bija viens no bīstamākajiem vīriem zem NBA groziem gandrīz divas dekādes. Karjeras izskaņā viņš vairāk laika gan pavadīja ārstu kabinetos un uz operāciju galda nekā laukumā, un šķita, ka uz šādas sērīgas, taču profesionālajam sportam diemžēl ierastas nots tiks uzrakstīta arī šī stāsta noslēdzošā nodaļa. Tomēr februārī Gazola dzimtā pilsēta Barselona paziņoja, ka pazudušais dēls ir gatavs atgriezties vietā, kur uzsāka savas gaitas. Un atkal spēlēt basketbolu. Šovakar Vācijas pilsētā Ķelnē sāksies ULEB Eirolīgas "Final Four" turnīrs, kurā 40 gadu vecais spānis mēģinās tikt pie savas spožās karjeras, iespējams, pēdējās lielās trofejas. Un Latvija var turēt īkšķus par izdošanos, jo tas nozīmētu Eirolīgas čempiona titulu arī Gazola komandas biedram Rolandam Šmitam.

Pagāja vēl viena sezona, un klubs mēģināja atkal. "Barcelona" lieliski apzinājās, ka nu tas izdevīgi varētu būt abām pusēm – klubs iegūtu titulēto, bet savainojumu nomocīto spēlētāju, bet Gazolam tā būtu iespēja atgriezties lielajā basketbolā. Barselonas klubs februārī piedāvāja iespēju, no kuras Pau nevarēja un nevēlējās atteikties. Tā bija gluži kā atgriešanās mājās pēc ilgstoša ceļojuma.

Tajā pašā laikā brīnumus no viņa negaidīja, ko apliecināja "Barcelona" galvenā trenera Šarūna Jasikeviča teiktais: "Visam šobrīd jānotiek pakāpeniski..."

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!