Foto: LETA

Kad pirms pieciem gadiem gatavoju plašāku rakstu par Latvijas labāko basketbolisti Aneti Šteinbergu, viņas brālis atšķirībā no citiem sportistes radiem izvēlējās palikt maliņā. Sak, runāšu tad, kad pats kaut ko būšu sasniedzis. Lai gan Mārcis Šteinbergs uzskata, ka basketbola karjerā viņam viss vēl tikai priekšā, tomēr ignorēt stāstu par viņa nonākšanu lielajā basketbolā nebūtu pareizi. Jo tas nav tipisks. U16 vecumā šodien 20 gadus vecais Mārcis pat nebija izlases kandidātu lokā, bet aizvadītajā sezonā jau spēlēja ACB līgā un debitēja Latvijas pieaugušo valstsvienībā. Tāpat kā māsai Anetei viņa zīmols ir milzīga pašatdeve un sīkstums ikvienā divcīņā.

"Ko novērtējuši treneri Spānijā? Manuprāt, Mārcim un viņa māsai ir raksturīga milzīgā pašatdeve un gatavība ikvienā epizodē "iet kaulā"," secina aģents Mārtiņš Bērziņš. "Mārcim ir viņa pozīcijai pietiekami labs metiens, viņš ir gana atlētisks un viņa spēles manierei konkrētajā pozīcijā ir daudz plusu. Katrā epizodē viņš darbojas ar milzu enerģiju, viņu nekad nav jāmudina vai jāmotivē. Otrkārt, Mārcis ātri nolasa spēles situācijas. Viņam ir augsts basketbola IQ, tāpēc treneriem ar viņu ir viegli – nav ilgi jāskaidro uzdevumi. Tieši tāpēc viņš patīk Pedro Martinesam un ir izpelnījies arī Lukas Banki uzmanību." 

Līdz šim Šteinbergs katru gadu spēris solīti augšup, bet pagājušā gada kāpiens no Spānijas trešās līgas uz ACB drīzāk pat uzskatāms par lēcienu. Kamēr pats spēlētājs konkrētus mērķus negrib izvirzīt, aģents uzskata, ka nākamais solis varētu būt tikšana laukumā katrā mačā un spēles laika palielināšana līdz 10-12 minūtēm. "Lielāka loma komandā un vairāk minūtes, attīstīšanās un pieredzes krāšana. Ir jābūt gatavam sevi pierādīt. Šobrīd apzinos, ka no sevis sagaidu vairāk nekā pašlaik varu," rezumē Mārcis. 

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!