Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA
Ronijs O'Salivans ar savu ilgo dominanci snūkerā panācis, ka ir tas spēlētājs, kuru pretinieki vienmēr grib "nomedīt". Tomēr panākumi, kas balstīti ne tikai uz viņa spēles tehniku, bet arī neticami augsto pārliecību, viņam ļoti bieži par gaidāmo pretinieku ļauj nodomāt: "Klausies, jebkas, ko tu darīsi, nedarbosies. Vienkārši izbaudi spēli."

"Jebkurā sporta veidā ilgmūžība ir svarīga. Viena lieta ir būt labākajam divus vai trīs gadus, bet cita lieta – divas desmitgades," teica O'Salivans. Portālam "Delfi" kopā ar vēl 10 žurnālistiem no astoņām Eiropas valstīm bija iespēja aprunāties ar izcilo snūkera spēlētāju. "Tikai tā var novērtēt visus sporta izcilniekus. Tik ilgā laika posmā sevi ir jāattīsta, jāatrod jauni veidi, kā spēlēt. Tāpēc pasaulē tādi sportisti kā Taigers Vuds, Mihaēls Šūmahers, Fils Teilors, Lionels Mesi, Krištianu Ronaldu, Rodžers Feders, Rafaels Nadals un Novāks Džokovičs ir tik ļoti mīlēti. Viņi visu šo laiku ir auguši kā spēlētāji un turpināja izcīnīt čempionu titulus vienu pēc otra."

Anglis sarunā ar žurnālistiem bija labā noskaņojumā un atvērts. Līdzās snūkera karjerai viņš pievērsies darbam medijos un "Eurosport" raidījumos darbojas kā eksperts, kad pats nespēlē. Radās iespaids, ka viņš žurnālistus uztver kā kolēģus, ar kuriem var pajokot.

16. aprīlī O'Salivans un pārējie augstākā līmeņa snūkera spēlētāji Šefīldā uzsāks pasaules čempionātu, kurā risināsies cīņa par 2,9 miljonus eiro lielo naudas balvu fondu.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!