Foto: ELTA

Mūsdienu ULEB Eirolīgas vēsturē Latvijai ir 22 spēlētāji, kam izdevies kaut sekundi pavadīt laukumā šajās par Eiropas prestižāko klubu turnīru sauktajās sacensībās. Lai arī aktuālajā sezonā mums bija mazākā pārstāvniecība pēdējo desmit gadu laikā (tikai divi spēlētāji), viens no viņiem – Rolands Šmits – aizvadījis sezonu, kas uzskatāma par vienu no individuāli spožākajām latviešu basketbolistu sezonām Eirolīgā.

Lai gan "Žalgiris" par katrām varītēm gribētu Šmitu paturēt komandā uz nākamo sezonu, Kauņas kluba vadītājs Pauļs Motejūns rēķinās, ka to paveikt būs ārkārtīgi sarežģīti. "Žalgiris" ar vienu no mazākajiem budžetiem Eirolīgā nav komfortablā pozīcijā, lai noturētu Rolandu. Motejūns saprot, ka Šmits spēlē kā miljons eiro spēlētājs, lai gan šosezon saņem gandrīz divreiz mazāku atalgojumu. Vai Šmits paliks Kauņā, lielā mērā būs atkarīgs no tā, vai šādi domā arī maksātspējīgāko klubu vadītāji.

Bet, kur Rolands no Valmieras ar savu individuālo statistiku ierindojas visu Eirolīgā spēlējušo Latvijas basketbolistu rangā? Mūsdienu Eirolīgā, kas savu eksistenci sāka 2000. gada saulgriežos, laukumā devušies 22 Latvijas basketbolisti, un MVP apkopoja pilnīgi visu iespēto.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!