Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Latvijas Vieglatlētikas savienība (LVS) nav izziņojusi ziemas sacensību sezonas atcelšanu pašu mājās, taču LVS oficiālajā interneta vietnē šīs sezonas sacensību kalendārs atgādina Eiropas aviokompāniju reisu sarakstus nu jau patālajās dienās, kurās Islandē izklaidējās vulkāns Eijafjadlajegidla, proti – "atceltas" vai "pārceltas uz nenoteiktu laiku"... Bez izņēmuma, ieskaitot Latvijas čempionātu telpās, kam 20. un 21. februārī vajadzēja notikt Kuldīgā, un tas jau nozīmē izlauztu spraisli šaurajās kvalifikācijas kāpnēs, kas ved uz olimpiskajām spēlēm šovasar Tokijā. Cik latviešu uzdejos sporta karalienes ballē?

Latvijas komandā A un B normu īpašnieku proporcija arvien bijusi svārstīga, turklāt divas reizes vietas delegācija pietrūcis pat augstākās kategorijas sportistam, jo Atēnu spēlēm ar A normu kvalificējās četri šķēpmetēji un Rio – četras maratona skrējējas. Savukārt pieveikto A normu Pekinā neizmantoja gan maratoniste Jeļena Prokopčuka, jo nejutās konkurētspējīga gaidāmajā tveicē un smogā, gan Ineta Radeviča, jo nēsāja zem sirds savu pirmdzimto.2

Tā bija. Bet nu jauni vēji iepūtuši arī WA burās. Aizpērnā gada beigās, pirmo reizi iemetot acis WA publicētajā kvalifikācijas reglamentā Tokijai, man tās, šķiet, sametās kantainas. Vairs nekādu A un B, ko aizstāj kopējs kvalifikācijas normu saraksts ar fantastiskiem rezultātu skaitļiem. No 22 normām vīriešu disciplīnās 13 pārsniedz Latvijas rekordus un viena ir tam analoga. Turklāt deviņi no šiem rekordiem nav izkustināti kopš pagājušā gadsimta, bet pēdējos desmit gados dzimuši tikai seši!

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!