Foto: AP/Scanpix/LETA

Lielai daļai atlētu piedalīšanās olimpiskajās spēlēs ir sportista karjeras virsotne. Vēl dažiem uz četrgades nozīmīgākajām sacensībām izdodas aizbraukt vairākkārt. Bet ir arī sportisti, kuri karjeras laikā piedalījušies gan vasaras, gan ziemas olimpiskajās spēlēs. Pavisam mūsdienu olimpisko spēļu vēsturē tādu ir 128, starp kuriem atrodami arī divi latvieši. Turklāt ir saujiņa sportistu, kuri gan vasaras, gan ziemas olimpiskajās spēlēs ne tikai piedalījušies, bet arī kāpuši uz goda pjedestāla.

Visbiežāk vasaras un ziemas olimpiskajās spēlēs piedalījusies Japānas politiķe, Tokijas olimpisko spēļu orgkomitejas prezidente Seiko Hašimoto, kura 12 gadu laikā ātrslidošanās un treka riteņbraukšanā startēja septiņās olimpiskajās spēlēs. Debiju viņa piedzīvoja 1984. gadā Sarajevā, bet par viņas pēdējo olimpiādi kļuva 1996. gada vasaras spēles Atlantā. Atšķirībā no Tongas sportista Hašimoto guvusi arī vērā ņemamus panākumus, 1992. gada Albērvilā izcīnot bronzas medaļu 1500 metru distancē ātrslidošanā.

Vispopulārākā transformēšanās no vasaras sportista par ziemas sportistu notikusi pārejā no kādas vasaras disciplīnas uz bobsleju. Kopš vasaras un ziemas olimpiskajās spēles notiek atsevišķi, kopumā 45 sportisti apvienojuši vieglatlētiku un bobsleju.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!