Foto: facebook.com/seattlestorm

Pirms gada Kitija Laksa kļuva tikai par sesto Eiropas basketbolisti, kas izvēlēta Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) drafta pirmajā kārtā. Aizvadītās nedēļas nogalē pārbaudes spēlē viņa beidzot debitēja līgas pašreizējās čempionvienības Sietlas "Storm" rindās. Taču konkurence uz vietu zvaigžņotās komandas divpadsmitniekā ir iespaidīga, tādēļ tas, vai šosestdien Laksa kļūs par trešo Latvijas basketbolisti, kas izgājusi laukumā WNBA čempionāta spēlē, vēl ir intriga.

Sietlā viņa ieradās aprīļa vidū un pirmās četras dienas pavadīja karantīnā, saņemot arī vakcīnas pirmo devu (otrā paredzēta šajā nedēļā). Tad Kitija uzsāka individuālo darbu ar galvenā trenera asistentu un fiziskās sagatavotības treneri, bet 25. aprīlī sākās treniņnometne, kurai ar katru nedēļu piepulcējās spēlētājas, kas atgriezušās no Eiropas. Kopumā uz 12 vietām komandas pamatsastāvā pretendēja 20 basketbolistes.

"Šķita, ka jau koledžā un Eiropā nometnes bija intensīvas, bet šis ir jauns līmenis gan treniņu ilgumā, gan intensitātē," atzīst Kitija. 

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!