Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) 13 sezonu laikā Rīgas "Dinamo" kreklu mugurā vilkuši 192 laukuma spēlētāji. Tikai diviem pēc spēlēšanas Rīgā izdevies gūt vārtus Nacionālajā hokeja līgā – Kasparam Daugaviņam, kurš "Dinamo" bija piestājis lokauta laikā, un Lī Svetam. Amerikāņu aizsargam, kura karjera metusi dažādus līkločus un kurš jau 25 gadu vecumā pieņēma lēmumu beigt karjeru. Sarunā ar MVP viņš stāsta par karjeras posmu Rīgā, savas īstās komandas atrašanu mazliet tālāk uz ziemeļiem un īso, bet spilgto nogriezni NHL.

Sezonas otrajā mačā pret Omskas "Avangard" viņš atdeva rezultatīvu piespēli, bet pēc pirmajās divās spēlēs sakrātajiem diviem punktiem sekoja 12 sauso maču sērija. Arī pati komanda turnīra tabulā nīkuļoja, tāpēc janvārī Svets un rīdzinieku ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs spieda viens otram roku un vienojās par līguma laušanu. Sveta pēdējais mačs "Dinamo" kreklā bija 2010. gada 3. janvārī izbraukumā piedzīvotais zaudējums ar 2:3 pret pastarīti Novokuzņeckas "Metallurg". Amerikānis spēli pabeidza ar lietderības koeficientu -3.

"Tas bija kopīgs lēmums. Komanda nesasniedza tos rezultātus, ko vēlētos. Kad tiek piedzīvoti zaudējumi, cilvēki sāk rādīt ar pirkstiem – vainīgi ir visi citi, tikai ne tu. Zaudējumu sērijas laikā neieraudzīsi nevienu priecīgu seju. Kā profesionālis sapratu, ka jāmaina vide, lai kaut kas mainītos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!