Foto: Vladislavs Proškins/F64

Latvijai ir trīs stabili NHL uzbrucēji, bet – neviena aizsarga. Nākamajā sezonā to mainīt centīsies Kristiāns Rubīns – vienīgais latviešu aizsargs ar NHL līgumu kabatā, kurš šovasar spēlēja pirmajā maiņā abos Latvijas izlases lielajos turnīros. Par izcīnīto olimpisko ceļazīmi viņam vienlaikus ir gan milzīgs prieks, gan skumjas. Jo lielo notikumu šoziem vairs nepiedzīvos Kristiāna labākais draugs – vārtsargs Matīss Kivlenieks. "Jūtos kā parādnieks. Mums visiem ir iespēja aizbraukt uz olimpiskajām spēlēm, bet viņam tādas vairs nav..."

Vasara visai Latvijas hokeja saimei, zaudējot vienu no savējiem, bija smaga. Komanda pirms turnīra kopā izlēma, ka cīnīsies par Matīsa piemiņu, un olimpiskā ceļazīme būtu labākais veids, kā viņu godināt. "Matīss savai karjerai bija nospraudis vairākus mērķus. Un līdzās NHL bija Latvijas izlases pārstāvēšana olimpiskajās spēlēs," sarunā ar MVP atklāj Rubīns. "Man tas bija ļoti svarīgs turnīrs. Ticēju un zināju, ka komanda spēs godināt viņu un turpinās nest viņa vārdu pasaulē."

Ar Matīsu Kristiāns iepazinās, kad drīz pēc desmitās dzimšanas dienas "Pārdaugavas" komandā tika pacelts pie gadu vecākiem hokejistiem. Dzima draudzība, kas nebeigsies nekad... "Lai laukumā varētu atdot maksimumu un nospēlētu pēc iespējas labāk, mums ir jāprot domas un problēmas atstāt ārpus laukuma. Bet – ne vienmēr tas ir iespējams... Matīss man nebija tikai komandas biedrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!