Foto: AP/Scanpix/LETA

2019./2020. gada NBA sezona mūsu mazajā piejūras zemē tika gaidīta ar vēl nepieredzētu aizrautību. Tā solīja tādas delikateses kā Dāvja Bertāna potenciālo izlaušanās sezonu un nozīmīgāku lomu komandas plānos ASV galvaspilsētas kluba "Wizards" sastāvā, kā arī turpinājumu Rodiona Kuruca negaidīti produktīvajai pilotsezonai. Pie NBA namdurvīm arvien uzstājīgāk sāka klauvēt arī Anžeja Pasečņika aģents, kas, kā vēlāk pieredzēsim, rezultējās pilnvērtīgā līgumā pasaules spēcīgākajā basketbola līgā. Taču neviens no iepriekš minētajiem naratīviem nespēja sacensties ar drāmu, ko ap sevi koncentrēja Baltijas reģiona lielākā līguma īpašnieka un Dalasas "Mavericks" jaunieguvuma Kristapa Porziņģa atgriešanās laukumā pēc 2018. gada sākumā piedzīvotā ceļa krustenisko saišu plīsuma.

Kad sapņi atduras pret realitāti

Par emociju sakāpināšanu liels "paldies" jāsaka pasaules basketbola apskatniekiem un ekspertiem, kas izmantoja katru izdevību, lai būvētu gaisa pilis un pat piedēvētu Kristapam un Lukam līgas neapturamākā dueta titulu, vēl pirms abi kopā bija spēruši kāju uz parketa. Nemelošu, ka arī pats glīti iegulstu šajā kastē.

Pamats šādiem pieņēmumiem joprojām ir pietiekami solīds, ja skatāmies uz situāciju vakuumā. Dončiča uzbrukuma talantu un spēju bumbu nogādāt grozā pašam vai izkārtot punktu gūšanas iespējas partnerim apstiprina ne viena vien padziļinātās un ne tik dziļās analītikas datu kopa. Grūti atrast ar uzbrukuma efektivitāti saistītu topu, kurā Luka nebūtu starp pieciem labākajiem visā NBA. Sapārojot potenciālo MVP kandidātu ar 221 centimetru garu, atlētisku un plastisku vienradzi, kas tālmetienus spēj realizēt ar 35% precizitāti, nepalecoties ietriekt bumbu grozā no augšas un pārmest pāri jebkam, kas ir nedaudz zemāks par "hruščovku", rezultātam ir jābūt pozitīvam. Teorētiski.

Arī pirmssezonas spēles ļāva nedaudz ieskatīties šajā spožajā nākotnē. Taču liela bija kvēlāko Porziņģa un svaigi cepto "Mavericks" fanu Latvijā neizpratne, kad sezonas pirmajā ceturtdaļā vajadzēja uzlikt divas brilles, lai 158 miljonus vērta spēlētāja statistikas rādītājus atšķirtu no septiņus miljonus pelnošā Dāvja Bertāna.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!