Foto: Reuters/Scanpix/LETA
NHL. Viens no spilgtākajiem klubiem līgas vēsturē. Iespējas kļūt par pirmā lieluma zvaigzni uz lielākās hokeja skatuves un daudzmiljonu līgumi, kas to pavada. Aptuveni tā varēja iezīmēt Krievijas hokeja izlases pirmā vārtsarga Ivana Fedotova nākotnes perspektīvas vēl pirms apmēram mēneša. Taču šodien viņš nav vis NHL "prospekts" Fedotovs, kurš sargā Filadelfijas "Flyers" vārtus, bet gan ierindnieks Fedotovs – kura dzīvē vienīgie vārti, ko tuvākajā laikā var nākties sargāt, ir tie, kas pie Krievijas armijas daļas. Un jāsargā tie ne no ripām, bet baltajiem lāčiem.

Sportista advokāts paziņojis, ka pašlaik, protams, ir runa par to, ka viņa aizstāvamais izvairījies no dienesta – ja vaina ir pierādīta, likums par to paredz divus gadus aiz restēm. Tiesa, tāpat viņš arī norādīja, ka armijas forma pret cietumnieka vateni būs jānomaina tikai tad, ja tiks pierādīta apzināta izvairīšanās. Viņš cer, ka Fedotovs tiks cauri sveikā – ar naudas sodu un dienestu pilnā apjomā.

Ja šis būtu stāsts tikai par vienu nabaga vārtsargu, kura nespēju nokārtot attiecības ar valsti izmanīgi darboņi izmantojuši represīvā veidā, to varētu šeit arī noslēgt, taču patiesībā – tas ir precedents, kas daudziem licis aizdomāties, citiem – runāt, bet vēl daļai – aktīvi rīkoties.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!