Foto: TASS/Scanpix
Viņnedēļ NHL tiesnesis Tims Pīls piemirsa, ka viņam piestiprināts mikrofons, un izpauda tādas "spēles skaņas", kuras ne pats, ne līga pat ļaunākajos murgos negribētu piedzīvot nonākam fanu ausīs. Viņa dienas hokejā nu pieder pagātnei, taču – ne viņš pirmais, ne pēdējais arbitrs pasaules sporta vēsturē, kas sev uzticētās pilnvaras izmantojis apzināti ļaunprātīgi vai vienkārši pagalam neprasmīgi. Reizēm tas izšķīris arī pasaules nozīmīgāko sporta trofeju likteni.

Toti un arī treneris Džovanni Trapatoni atklāti paziņoja, ka Moreno laukumā bijis tikai viens uzdevums – ievilkt Dienvidkoreju nākamajā kārtā, ekvadorieša darbu ar aizdomām par rezultāta ietekmēšanu izmeklēja FIFA, tomēr – pierādījumus tā arī neatrada. Gadu vēlāk tiesnesis pameta futbolu (pēc vēl divām diskvalifikācijām par krāpšanos Ekvadoras līgā...), bet 2010. gadā saņēma pats savu "sarkano kartīti" – kad Kenedija lidostā Ņujorkā tika aizturēts ar apakšveļā rūpīgi noslēptiem sešiem kilogramiem heroīna, par ko tika notiesāts uz divarpus gadiem cietumā.

Jāpiebilst, ka tiesāt Dienvidkorejas ceturtdaļfināla maču FIFA nozīmēja soģi no... Ēģiptes. Gamals Al-Gandūrs pamatlaikā neieskaitīja divus Spānijas gūtos vārtus, bet, ka korejieši iebakstīja bumbu savos vārtos – atcēla arī to, situācijā saskatot spāņu aizsargu pārkāpumus. Šovs turpinājās arī papildlaikā.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!