Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA
Pagājušā gada pavasarī septiņkārtējais pasaules čempions Lūiss Hamiltons izteicās, ka Pirmā formula kļuvusi par miljardieru bērnu klubiņu un ka viņam šodien būtu neiespējami ielauzties prestižākajā autosporta sacensību seriālā. Tas, ka F-1 vislabāk saprot naudas valodu, nevienam nav noslēpums, un arī iepriekš vēsturē naudai ir bijusi milzīga loma sportistu talanta attīstīšanā un realizēšanā. Taču pēdējos gados pie bolīdu stūres parādījušies atsevišķi piloti, kuru dēļ arvien aktuālāks kļūst jautājums – vai bez pasakaini bagāto tētuku naudas svirām šie puiši vispār būtu nonākuši F-1?

Mazepins F1 ieradās ne tikai ar naudu, bet arī skandalozām epizodēm bagātu vēsturi. 21 gadu vecajam puisim savulaik tika aizliegts piedalīties sacensībās, jo viņš iekaustīja britu F2 zvaigzni Kalumu Ilotu, sarūpējot tam zilu aci un piepampušu žokli. Tāpat Mazepins bijis iesaistīts arī vairākās avārijās F2 čempionātā, tostarp viņš tika atzīts par "pilnībā vainīgu" 2019. gada avārijā Sočos, kur tika hospitalizēts gan viņš pats, gan japānis Nobuharu Matusušita.

It kā ar to būtu par maz, viņa rīcība ārpus trases izraisīja skandālu vēl pirms debijas "Grand Prix". Jaunais krievu puisis savā sociālo tīklu profilā augšupielādēja video, kurā bija redzams, kā viņš taksometrā Bahreinā apčamda kādas meitenes krūtis. 

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!