Foto: AFP/Scanpix/LETA
Futbols un Dienvidamerika. Dienvidamerika un futbols – tie šķiet nešķirami jēdzieni. Kontinents, kurā pasaules populārākajai spēlei seko pat jaunas meitenes un vecmāmiņas. Protams, arī visi pārējie. Par to pats savām acīm pārliecinājos Kolumbijā.

Šaubas par futbola popularitāti Dienvidamerikā izgaisa drīz pēc nolaišanās Kolumbijas pilsētā Barrankiljā (tas notika brīdī, kad vīruss vēl šķita vien Ķīnas problēma, un par strauji tuvojošos vispasaules apokalipsi nojauta vien retais). Vienā no pirmajiem plakātiem atpazinu valsts futbola ikonu Karlosu Valderamu. Biju jau piemirsis par kolorītās matu frizūras īpašnieku.

Šis stāsts būs par Medeljinu (Medellin), pilsētu, kuru uzskata par Kolumbijas futbola centru. Tieši tur norit Kolumbijas slavenākais derbijs starp "Atletico Nacional" un "Independiente". Pilsētu, no kuras nāk un kur 1993. gada decembrī specvienības arī nogalināja narkobaronu Pavlo Eskovaru, kurš bija liels futbola fans un ievērojams "Atletico Nacional" kluba atbalstītājs (arī finansiāli). Pilsētu, kura narkokarteļu ziedu laikos pagājušā gadsimta astoņdesmitajos tika dēvēta par visbīstamāko pasaulē, bet kopš tā laika piedzīvojusi ievērojamas pārmaiņas.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!