Foto: Dmitrijs Suļžics/F64

Vēl pirms dažiem gadiem Uvis Balinskis bija atmetis jebkad piepildīt sapni un tikt līdz Nacionālajai hokeja līgai (NHL), taču trīs sezonas Čehijā palīdzējušas savu spēli pacelt vēl nebijušā līmenī. Pavasarī viņš ne tikai parakstīja līgumu ar Floridas "Panthers", kas šobrīd cīnās Stenlija kausa finālā, bet arī kļuva par Ekstralīgas labāko aizsargu un ar Latvijas izlasi izcīnīja vēsturisku pasaules čempionāta bronzu. Par paša sniegumu viņš gan pauž zināmas mieles. Spiedienu uz pleciem uzlicis tieši NHL statuss...

Šogad bijām ļoti spēcīgi kā kolektīvs. Tādā Latvijas izlasē vēl nebiju spēlējis. Visi bija draudzīgi, bija patīkami atrasties vienam otram blakus. Visi cīnījās cits par citu. Kolektīvs kā nekad! Šogad ļoti izbaudīju būt Latvijas izlasē, tas bija kaut kas lielisks.

Kad pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā pajuka Rīgas "Dinamo", netrūka bažīgo, kuri teica, ka tas negatīvi atspoguļosies uz Latvijas izlases rezultātiem. Kā tu uz to skaties? Jo šobrīd mēs esam attapušies ar pirmo reizi izcīnītām bronzas medaļām, un, iespējams, KHL loma bija pārvērtēta.

Man šķiet, dažiem Latvijas hokejistiem šīs pārmaiņas nākušas tikai par labu. Šobrīd daudzi ir tikuši pie klubiem Eiropā, un, manuprāt, viņi ir sapratuši, ka hokeju var izbaudīt daudz vairāk, nekā sēžot Rīgas "Dinamo". Šķiet, vairāki spēlēja Rīgā tikai tāpēc, ka varēja būt mājās. Un arī pēdējās sezonas, kad Rīgas "Dinamo" visu laiku zaudēja, nenāca par labu ne cilvēkiem šajā organizācijā, ne Latvijas izlasei. Tur bija zaudētāju mentalitāte.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!