Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Ronens Ginzburgs ir Latvijas un Igaunijas Basketbola līgā spēlējošā ukraiņu kluba "Prometey" galvenais treneris, un viņa vadībā komanda ir ne vien galvenā favorīte uz līgas čempiontitulu, bet arī viena no favorītēm cīņā par Eirokausa titulu un ceļazīmi uz ULEB Eirolīgu. Vienlaikus Ginzburgs jau desmit gadus vada arī Čehijas izlasi, palīdzot tai sasniegt iepriekš neiespēto – spēlēt Pasaules kausa izcīņā un olimpiskajās spēlēs. Sarunā ar MVP izraēliešu treneris stāsta, kāpēc nolēma turpināt darbu "Prometey" arī pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā, dalās pārdomās par Latvijas–Igaunijas līgu un spēlētāju motivēšanu, kā arī atminas pieredzi Pasaules kausa izcīņā.

Trenēt izlasi ir citādi, nekā trenēt kluba komandu. Pirmkārt, spēlētāji nesaņem atalgojumu, bet ierodas, lai spēlētu par savu valsti. Jāgādā par to, lai viņiem izlasē būtu laba atmosfēra, lai būtu abpusēja cieņa. Izlasē nav runa par taktiku, bet par savstarpējo ķīmiju. Mums ar Čehijas izlasi to izdevies radīt labu. Klubā tas ne vienmēr izdodas. Jā, arī basketbola ziņā – zinām, kā spēlēt kopā, kā saspēlēties ar mūsu zvaigznēm [Janu] Veseliju un [Tomāšu] Satoranski, kādreiz tie bija [Jirži] Velšs un [Lubošs] Bārtons. Zinu, ka ir izlases, kurās tā ir problēma. Čehijas izlasē visiem patīk pavadīt laiku kopā. Tā arī ir atslēga.

Pret Latviju sanācis spēlēt vairākkārt. Cik stipra ir Latvija?

Paklau, ja Latvijai sastāvā ir visi labākie, tā ir velnišķīgi laba komanda. Tāda, kas var tikt Top-4, Top-5, Top-6 Eiropā. Bez šaubām. Pēdējā laikā nav izdevies redzēt Latvijas spēles, bet kaut vai uz papīra – ja sastāvā ir visi labākie, tai jābūt vienreizējai komandai.

Taču pilnā sastāvā mēs esam bijuši tik reti…

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!