Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Pēdējos mēnešus 18 gadus vecais Kārlis Ozoliņš daudz laika pavadījis kopā ar Latvijas labāko tenisistu Ernestu Gulbi. Abu spēles stilā ir līdzības, tomēr netrūkst arī būtisku atšķirību. Salauzto rakešu skaita ziņā Kārlis cenšas neatpalikt, lai gan šogad kortā kļuvis emocionāli nobriedušāks. Arī sarunas laikā viņš izstaro nosvērtību, kas nepiestāv tik jaunam cilvēkam. Kad intervijas beigās atgādinu par viņa paša izteikumiem 2026. gadā sasniegt pasaules ranga Top-10, sagaidu, ka viņš piespēlēs līdzi un kopīgi pasmaidīsim, taču Kārļa atbildē nav ne miņas no jaunības maksimālisma uzpūstās pašapziņas. Tas ieintriģē.

Domāju, ka noteikti. Viņš šajā laikā ne tikai trenējās pats, bet arī centās palīdzēt man, regulējot manas kļūdas. Tāpēc Ernesta pienesums noteikti ir jūtams.

Tu saskati viņā pedagoga spējas?

(Smejas) Nezinu, vai tās ir pedagoga spējas, bet ir lietas, kuras viņš tenisā zina ļoti labi.

Vai var teikt, ja jūsu spēles stili ir līdzīgi?

Kaut kādā ziņā jā, bet kaut kādā ziņā tomēr nē. Viņam spēle saistīta ar sitienu no labās, bet man ir citādi. Es tieši vairāk gribu spēlēt ar labo sitienu, bet viņam patīkamāk ir spēlēt ar kreiso. Līdzības ir tajā, ka abi cenšamies labi servēt un spēlēt agresīvi. 

Sparinga partneru atrašana tev ir problēma?

Tagad man tā nav problēma, jo trenējos ar Ernestu. Arī pirms tam Latvijā man bija daži džeki, ar kuriem trenējos "VL Tenisa skolā". Tā ka nav nemaz tik traki.

Vienā no intervijām izteicies, ka Ernests tev devis tikai vienu padomu – lai tev apkārt būtu pareizie cilvēki. Kā tu to spēj izvērtēt un vai šobrīd esi pārliecināts par to, ka tev apkārt ir pareizie cilvēki?

Domāju, ka šobrīd ir. Patlaban vispareizākais cilvēks manā tuvumā ir tieši pats Ernests...

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!