Diskusijas par prioritāro sporta veidu noteikšanu Latvijas sportā, kas ļautu novilkt visiem saprotamas vadlīnijas un mērķtiecīgāk koncentrēt esošos trūcīgos finanšu līdzekļus, šķiet, izgājušas visus iespējamos elles lokus, un rezultātā... izčākstējušas. Racionālu izvērtējumu nokāvušas emocijas, procesa virzību – bailes no izlēmības. Tomēr reformas šajā jomā ir nepieciešamas un, domājams, arī neizbēgamas.

MVP aktualizēja šo Latvijas sporta videi nozīmīgo tēmu, aicinot studijā pārstāvjus no visiem sporta saimniecības segmentiem – bērnu sporta galveno advokātu Latvijā, Sporta skolu direktoru padomes vadītāju Diānu Zaļupi, sporta spēļu vides pārzinātāju, ilggadējo volejbola federācijas funkcionāru Kasparu Timermani, neolimpisko sporta veidu interešu aizstāvi, Motosporta federācijas prezidentu Mārtiņu Lazdovski, kā arī bijušo Maira Brieža komandas dalībnieku, tagad Tenisa savienības valdes locekli Raimondu Zepu – no individuālo un komerciāli orientēto sporta veidu loka.

Šoreiz par situāciju pēc būtības – ne tikai spriežot par to, vajag vai nevajag noteikt prioritāros sporta veidus, bet arī prasot uzaicinātos ekspertus tos konkrēti nosaukt un argumentēt savu izvēli – gan par izraudzītajiem, gan aiz borta atstātajiem. Meklēsim atbildes uz jautājumiem, kas ir un kas nav reāli īstenojams šā brīža Latvijas sporta vidē, cik daudz naudas mums ir un ko ar to iespējams sasniegt, koriģējot akcentus, un kā izdarīt sāpīgas, bet nepieciešamas izvēles.

Vai Latvijā nepieciešams noteikt prioritāros sporta veidus

Igaunijas pieredze. Futbols vai kamaniņas?

"Dimantu" efekts un TV reitingu objektivitāte

Kā nenogulēt supertalantu

Esam nabagi...

Ko sportā meklē privātie sponsori

Masveidība vai medaļas?

Ko mums māca Ulla Zirne

Prioritāros sporta veidus nosauc Diāna Zaļupe

Prioritāros sporta veidus nosauc Kaspars Timermanis

Prioritāros sporta veidus nosauc Mārtiņš Lazdovskis

Prioritāros sporta veidus nosauc Raimonds Zeps

Vieglatlētika pabērna lomā

Kādu atdevi prasīt no sporta veidiem, kam noteikta prioritāte

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!