Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Latvijas sporta vēsturē bijis daudz ievērojamu komandu, kas katra savā laikā un vietā paveikusi ko ļoti nozīmīgu un atmiņās uz mūžiem paliekošu. Kāda vairāku gadu garumā, cita – vienā sezonā, vēl kāda – tikai vienā spēlē, taču visas – spilgti. Šī rakstu sērija būs veltīta šīm komandām. Noteikti varētu vairāk, taču kaut kur svītra vienmēr ir jānovelk, un tā nu mēs esam atlasījuši 20 komandas. Kādai putekļu kārtiņa paspējusi sakrāties biezāka, citai vēl pavisam niecīga, taču – pūtīsim nost un kārtosim glītā rindiņā uz paaugstinājuma, citu pie citas! Šoreiz gan nemēģināsim sarindot, kura pirmā un kura vienpadsmitā. Tā būs jūsu, MVP lasītāju, privilēģija – pēc tam, kad būsim izstāstījuši visus 20 stāstus. Šoreiz atcerēsimies laikus, kad Rīgas "Dinamo" hokejisti cīnījās KHL izslēgšanas spēlēs un pirmajā kārtā sarūpēja vienu no lielākajām sensācijām līgas vēsturē.

Trešajā spēlē neveiksme piezagās nelaikā – otrās trešdaļas vidū vairākumā tika nogulēta SKA nomaiņa un Antons Buts izskrēja viens pret vienu ar Masaļski, kurš metās pretī un atjaunoja potītes savainojumu, lazaretē pievienojoties Pēterburgā savainotajam Laviņam. Mājinieki gan vēl spēja panākt izlīdzinājumu, tomēr pēdējā trešdaļā uzvaras vārtus SKA labā iemeta Sušinskis. Tas gan nebija sāpīgākais, jo pēc spēles izrādījās, ka Masaļskim bez hokeja nāksies iztikt vismaz trīs nedēļas, bet Ankipānam lauzta pirksta dēļ būs jāizlaiž mēnesis.

Pirms sērijas ceturtās spēles 14. martā komandas kapteinis Ozoliņš vārtu laukuma ledus pleķī iekausēja 20 santīmu un viena santīma monētas. 

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!