Фото: Reuters/Scanpix/LETA

Izraēlas televīzija trešdien, 22. maijā, publicēja vēl iepriekš neredzētus kadrus, kuros redzams kā palestīniešu teroristu grupējums "Hamās" nolaupīja piecas pidžamās tērptas jaunas sievietes 7. oktobra iebrukumā, ziņo aģentūra "Reuters".

Ieslodzīto ģimenes cerot, ka publicētie kadri palielinās spiedienu uz Izraēlas premjerministru Benjaminu Netanjahu vienoties par pamieru ar "Hamās" un nodrošināt ķīlnieku atbrīvošanu.

Aģentūra informē, ka Netanjahu valdība trīs minūšu garā videomateriāla publicēšanu nacionālajiem un starptautiskajiem medijiem redzējusi kā iespēju palielināt atbalstu pret Izraēlu. Savukārt "Hamās" pārstāvji savu kaujinieku rīcību aizstāvējuši un publicētos kadrus nodēvējuši par mēģinājumu manipulēt ar sabiedrības viedokli.

Kadros redzams kā jaunas sievietes tiek sasietas un iesēdinātas automašīnās. Dažas no viņām ir noklātas ar asinīm.

"Šīs meitenes joprojām atrodas "Hamās" gūstā. Lūdzu, nenovērsiet skatienu," komentējis Izraēlas valdības preses pārstāvis Deivids Mencers, aicinot: "Noskatieties filmu. Atbalstiet Izraēlu tās centienos atgādāt mājās mūsu cilvēkus." Sievietes gūstā turētas nu jau 229 dienas.

Video redzams kā viena no jaunajām sievietēm – 19 gadus vecā Naama Levija – angļu valodā saka kaujiniekiem: "Man ir draugi Palestīnā". Viens no bruņotajiem vīriem arābu valodā viņai atbild: "Jūs esat suņi! Mēs jūs samīsim, suņi!"

Brīdinām, ka video redzami nepatīkami kadri.

Kāds cits "Hamās" kaujinieks dzirdams 19 gadus vecajai Karīnai Arievai sakām: "Tu esi skaista". "Delfi" pagājušā gada oktobrī aizvadīja telefonsarunu ar jaunās sievietes māsu Aleksandru, kura portālam pastāstīja, kā Karīna tika nolaupīta. Rakstu iespējams lasīt šeit.

Ķīlnieku ģimeņu forums, kas pārstāv 124 joprojām gūstā esošo ķīlnieku tuviniekus, norādīja, ka videomateriāls iegūts no teroristu kamerām, kuras viņiem bija uzvilktas uzbrukuma laikā kibucā "Nahal Oz". Sievietes ir Izraēlas militārpersonas, kas nolaupītas no armijas bāzes valsts dienvidos. Foruma pārstāvji aicinājuši Izraēlas valdību "neizniekot ne mirkli un atgriezties pie sarunu galda".

Īsi pēc video publicēšanas Netanjahu drošības kabinets sasaucis sanāksmi un devis atļauju atjaunot sarunas, kas bija apturētas pie "Hamās" prasības Izraēlai izbeigt karu Gazā apmaiņā pret visiem ķīlniekiem, informējusi kāda Izraēlas amatpersona.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !