Фото: AFP/Scanpix
Lielbritānijā aizturēti seši cilvēki žurnālistu nelikumīgi veiktās telefonsarunu noklausīšanās lietas ietvaros. Starp aizturētajiem ir kompānijas “News International”, kura izdeva pēc noklausīšanās skandāla slēgto laikrakstu “News of the World”, bijusī izpilddirektore Rebeka Bruksa, vēsta raidsabiedrība BBC.

Pieci vīrieši un viena sieviete aizturēti aizdomās par izmeklēšanas maldināšanu. Aizturēto mājās tiek veikta kratīšana, pavēstīja policija. 

Starp aizturētajiem ir kompānijas “News International” bijusī izpilddirektore Rebeka Bruksa un viņas vīrs Čārlijs Bruks.

Kopējais šai lietā arestēto personu skaits sasniedzis 45.

Jau vēstīts, ka Tabloīda "News of the World", kas nu jau ir slēgts, reportieri tiek turēti aizdomās par nelikumīgu piekļuvi 4000 mobilajiem telefoniem, tostarp 2002.gadā noslepkavotas pusaudzes Millijas Dauleres balss pastam, no kura pēc viņas pazušanas un pat izdzēsuši dažas balss pasta ziņas, lai atbrīvotu vietu jaunām. Tas būtiski traucējis izmeklēšanai.

"News of the World" var būt nelikumīgi piekļuvis arī karadarbībā Irākā un Afganistānā kritušo karavīru tuvinieku mobilo telefonu īsziņām.

No amata skandāla dēļ atkāpās arī "News International" izpilddirektore Rebeka Bruksa, kas iepriekš bija "News of the World" redaktore. Viņa jūlijā tika aizturēta, bet vēlāk atbrīvota.

Demisionēja arī Londonas kriminālpolicijas (Skotlendjarda) vadītājs sers Pols Stīvensons, kurš bija kritizēts par to, ka bija pieņēmis par konsultantu bijušo "News of the World" redaktora vietnieku Nīlu Volisu. Prese ziņoja, ka Stīvensons šogad bija piekritis piecas nedēļas uzturēties luksusa spa, kur Voliss strādāja par sabiedrisko attiecību konsultantu.

Saistībā ar skandālu tika aizturēts arī bijušais Lielbritānijas premjerministra Deivida Kamerona komunikāciju direktors, kurš atbildēja par premjera sabiedrisko attiecību veidošanu, un tabloīda "News of the World" bijušais redaktors Endijs Koulsons. Koulsona saistība ar skandālu meta ēnu arī uz Kameronu, kuram bija jātaisnojas par šāda cilvēka iekļaušanu savā komandā.

Любуйтесь латвийской природой и следите за культурными событиями в нашем Instagram YouTube !