Izglītības un zinātnes ministre Baiba Rivža (ZZS) rosinājusi no amata atstādināto Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) valsts sekretāri Kristīni Jarinovsku pārcelt Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) ģenerāldirektora padomnieka amatā.
Ieceri pārcelt Jarinovsku citā amatā ministre pamato ar vēlmi nodrošināt IZM uzdevumu efektīvu izpildi. Savukārt Jarinovska uzskata, ka PVD ģenerāldirektora padomnieka amats viņai nav piemērots. Otrdien izplatītajā paziņojumā medijiem Jarinovska pauž viedokli, ka "pārcelšana uz nepiemērotu amatu ir iemesls, lai slēptu ministres nelikumīgo rīcību".

Jarinovska paziņojumā uzsver, ka pārcelšana citā amatā nepieciešama tāpēc, ka valsts sekretāre, "būdama amatā, varētu gūt pierādījumus ministres nelikumīgai rīcībai saistībā ar nekustamiem īpašumiem". Kā piemēru Jarinovska min Saulesdārza teritorijas gatavošanu privatizācijai, Daugavas stadiona atsavināšanu, kā arī citus gadījumus.

Lēmumu par Jarinovskas pārcelšanu uz PVD var pieņemt vai nu ministru prezidents, vai Valsts civildienesta pārvalde.

VCP priekšnieks Māris Skudra akcentēja, ka šāda rotācija ir iespējama. Viņš uzsvēra, ka tādā gadījumā ir nepieciešama paša kandidāta piekrišana, kā arī argumentācija, kāpēc tieši šis cilvēks ir jāpārceļ uz tieši šo ministriju un tieši šajā amatā.

Savukārt PVD ģenerāldirektors Vinets Veldre sacīja, ka viņam ir vajadzīgi cilvēki, kas strādā komandā, pārzina tieslietas un Eiropas Savienības jautājumus.

Jarinovska uz disciplinārlietas izmeklēšanas laiku no amata tika atstādināta šā gada 1.augustā. Jarinovska vērsusies prokuratūrā un lūgusi sākt pārbaudi, vai izglītības un zinātnes ministres darbībās nav saskatāmi Krimināllikuma pārkāpumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!