Šoreiz saietā piedalījās deviņas kapelas no dažādām Latvijas vietām, un īpašais viesis no Igaunijas - Heino Tartes. Saietā, skanot tautas mūzikai, vecmeistaru senajām ziņģēm un autentiskiem mūzikas instrumentiem, kapelas pierādīja, ka tradicionālā tautas muzicēšana ir dzīva un tiek nodota no paaudzes paaudzē.

Desmito Ziemeļvidzemes Tautas muzikantu saietu atklāja pasākuma saimnieki Rencēnu folkloras kopa "Rota", kuras vadītāja Irēna Garā ir arī saieta idejas autore un organizatore. Ciemos pie rencēniešiem bija ieradusies Rūjienas pilsētas kultūras nama kapela "Rūvenas aure", Salnavas tautas nama kapela "Sābri", tautas mūzikas kapela "Abulmalas burlakas" no Beverīnas novada, kā arī Heino Tartes ar kapelu no Igaunijas.

Par starptautisku skanējumu rūpējās arī Lietuviešu biedrības kapela no Rīgas, kura sanākušos intriģēja ar mākslu spēlēt uz zāģa. Ar neparastiem mūzikas instrumentiem spēlēja arī tautas mūzikas kapela "Vecie Turnavieši" no Valkas – viņi klausītājus pārsteidza un valdzināja ar havajiešu ģitāras skaņām, bet Andersons un draugi no Salacgrīvas demonstrēja seno Ieviņa ermoņiku spēli. Ermoņikas spēlēja arī Oskars Patjanko no Rīgas. Savukārt kapela "Hāgenskalna muzikanti" ne tikai priecēja ar skaistām un zināmām melodijām, bet arī ar grezniem 19.gadsimta tērpiem.