Nule Amatas novada Ģikšos aizritējusi "7. Starptautiskā Ģikšu danču nakts", kurā pulcējās simtiem dancotāju un muzikantu no latvijas, Lietuvas Igaunijas, Baltkrievijas un citām valstīm.

Visas nakts garumā izdejoti daudz danču, gūtas lieliskas emocijas un pieredzēti priekpilni atkalredzēšanās mirkļi".

Danču nakti jau septīto reizi organizēja Amatas novada tradicionālās kultūras iniciatīvu centrs "KasTe".

Arī šogad varēja izspēlēt un izdejot tradicionālās latviešu, igauņu, lietuviešu, krievu, baltkrievu, ungāru, franču, poļu un citu tautu dejas, tādas, kādas dejotas, sākot no 17. gadsimta sākuma līdz 20. gs. 30. gadu balles dejām.

Ģikšu danču naktī Latviju pārstāvēja danču klubs "Putni", Talsu kolektīvs "Tals' Trimiš", Amatas novada dancotāji "Ore", Valkas kolektīvs "Sudmaliņas", Rīgas Danču mūzikas grupa "Trejdeviņi", Rīgas dejotāji "Balle pie rātnā zirdziņa", Iecavas kolektīvs "Tarkšķi", Jelgavas dancotāji "Dimzēns" un Salacgrīvas kolektīvs "Cielavas spēlmaņi".

Savukārt no Igaunijas bija ieradies Tartu danču klubs, no Lietuvas - Viļņas tradicionālo deju kluba muzikanti un Klaipēdas Etnokultūras centra Danču klubs, Folkloras grupa "Knituva", Baltkrieviju pārstāvēja – Tradicionālo deju klubs "SITA" no Minskas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!