Foto: Publicitātes foto
Lai veicinātu Amatas novada jauniešu sadraudzību un sadarbību, 1. novembrī Nītaures kultūras namā notika pirmais Amatas novada Jauniešu forums. Forums pulcēja vienuviet vairāk nekā sešdesmit jauniešus, domes deputātus, izglītības pārvaldes amatpersonas, skolu vadītājus, jauniešu vecākus un citus interesentus.

Pirmajā Amatas novada Jauniešu forumā tika "iezīmēts jauns sākums jaunatnes lietās Amatas novadā". Forumā tika prezentēti pētījuma "Amatas novada Jaunatnes politikas indekss 2013" rezultāti, notika diskusija, kurā piedalījās Amatas novada domes priekšsēdētāja Elita Eglīte, Amatas novada apvienotās izglītības pārvaldes vadītāja Dina Dombrovska, domes priekšsēdētājas vietniece Guna Kalniņa-Priede, Amatas novada Jauniešu domes priekšsēdētāja Inita Plēģere un jauniešu organizācijas "Nītaureņi" vadītājs Mārtiņš Šteins.

Diskusija ieskicēja lietas, kas Amatas novadā veido jauniešu ikdienu, lietas, kas jāuzlabo, un labos piemērus, no kuriem jāiedvesmojas. Pārrunātas tika aktualitātes novada attīstības plānā, kas paredz risināt dažādus jauniešu problēmjautājumus, un tika izklāstītas jaunākās idejas, piemēram, viena no tām ir pašvaldības iecere 2014. gada vasarā atsākt programmu "darbs jauniešiem vasarā".

Šāds forums, kurā tik dažādas sabiedrības grupas – amatpersonas, jaunieši, vecāki, skolotāji un citi interesenti – satiekas, lai pārrunātu aktuālo un ieskicētu idejas nākotnei, Amatas novadā līdz šim nav noticis.

Praktiskajās darba grupās tika izstrādātas idejas un ierosināti priekšlikumi, kas tuvākajā laikā tiks apkopoti un nodoti Amatas novada domei un citām ieinteresētajām personām un iestādēm, lai izvērtētu un, cerams, lielāko daļu realizētu, uzlabojot novada jauniešu ikdienu.

Forums bija iespēja jauniešiem satikt novada domes deputātus, lai apspriestu sadarbības iespējas un arī lai iepazītos. Taču foruma organizatori bija padomājuši arī par Latvijā populāriem un zināmiem jauniešu iedvesmotājiem, kas "radoši spridzinātu" foruma dalībnieku domāšanu.

Ar iedvesmas stāstiem dalījās Inese Šubēvica no Jaunatnes līderu koalīcijas, Ilona Bičevska no jauniešu organizācijas "Avantis" un Raimonds Elbakjans iedvesmoja ar "Ghetto Games" idejām un iespējām. Elīna Kalniņa, kas pārstāvēja Melānijas Vanagas muzeju, pastāstīja, kā kļūt par projekta "esipats.lv" dalībnieku.

Novada jauniete Signe Volkoviča stāstīja, kā vēl iespējams palīdzēt savam novadam - viņa darbojas Valmieras jauniešu organizācijās un šo pieredzi nodod Amatas novadam. Signe Volkoviča aicināja tās zināšanas, ko iegūstam citur, izmantot arī savā novadā.

Par iespējām iesaistīties un pavadīt savu brīvo laiku stāstīja paši Amatas novada jaunieši no Amatas novada Jauniešu domes un jauniešu organizācijas "Nītaureņi".

Foruma pārsteigums bija ideju konkurss, kura laikā jaunieši ieguva jaukas balvas no foruma atbalstītājiem: iespēju atpūsties "Nītaures dzirnavu" džakuzi un saunā, SPA apmeklējumu "ANNAS Hotel", dāvanu karti skaistumkopšanas salonā "LAMMBE", balvas no DNB bankas, Amatas novada Jauniešu domes un jauniešu organizācijas "Nītaureņi".

Foruma organizētāja - Jauniešu organizācija "Nītaureņi" - saka paldies visiem foruma dalībniekiem un aicina uz tikšanos citos jauniešu pasākumos Amatas novadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!