Foto: Publicitātes foto
Pirmo reizi Valkā pilsētas kultūras namā pagājušajā nedēļā aizritējusi tautasdziesmu dziedāšanas sacensību "Lakstīgala" Vidzemes novada kārta, pastāstīja Valkas novada domes pārstāve Zane Brūvere.

Sacensībām bija pieteikušās 16 komandas un tika pārstāvēti Vecpiebalgas, Pārgaujas, Lielvārdes, Ķeguma, Ogres, Ikšķiles, Valkas, Alūksnes un Apes novadi.

Komandas startēja trīs atšķirīgās vecuma grupās un veica piecus etapus. To gaitā tika noskaidrots, kura no visām komandām ir labākā tautasdziesmu zinātāja.

Sarīkojumu kuplināja folkloras kopa "Putni" no Lēdurgas un Igaunijas mūzikas skolas ansamblis. Bērnu un jauniešu centrs "Mice" visiem interesentiem piedāvāja tikties ar Valkas novada amatniekiem, kuri bērniem un jauniešiem palīdzēja izgatavot dažādus amatniecības izstrādājumus un muzicēt latviešu tautas mūzikas instrumentu darbnīcā.

Sacensību dalībniekus vērtēja žūrija – Valsts Izglītības satura centra vadītāja vietniece Agra Bērziņa un VISC pārstāves Rita Platpere un Māra Mellēna. Tā kā dziedātāji sacensībām bija rūpīgi gatavojušies, žūrija, saskaitot punktus, vienbalsīgi nolēma, ka dziedāšanas sacensībās uzvarēja draudzība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!