"Rīgas tiltu" tehniskais direktors Rolands Briedis pastāstīja, ka pārāk augstu tilta vantīs vīrietis trešdien nebija uzrāpies, jo, visticamāk, uz vantīm uzklātā slīdīgā viela viņam traucējusi iekarot lielākus tilta augstumus. Tomēr pēc šā atgadījuma plānots speciālo smēri uzklāt lielākā vanšu augstumā.

Briedis paskaidroja, ka pašlaik tilta vantis ar šo vielu noklātas augstumā no trim līdz astoņiem metriem.

Pēdējoreiz speciālās vielas klājums uz tilta vantīm atjaunots šovasar.

Jau vēstīts, ka trešdien pēcpusdienā likumsargi aizturējuši 1953.gadā dzimušu vīrieti, kurš uzrāpies Vanšu tilta vantīs. Policistu pierunāts, vīrietis pats bija norāpies lejā. Nekur augstu viņš nebija uzrāpies, līdz ar to satiksmi nevajadzēja apturēt.

Likumsargiem pēc vīrieša uzklausīšanas radās aizdomas par viņa iespējamām psihiskām problēmām, tāpēc viņš nogādāts Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centrā.

Vīrietis savu rīcību nespēja motivēt.

Laiku pa laikam kāds pārgalvis izdomā uzrāpties pa Vanšu tilta vantīm. Pēdējo reizi tas notika 2009.gada oktobra beigās, kad Vanšu tilta balsta spicē uzkāpa 22 gadus vecs jaunietis. Toreiz operatīvie dienesti sāka sarunas ar viņu, lai pierunātu tiltu pamest. Uz tilta pulcējās daudz operatīvo dienestu, satiksme uz aptuveni trim stundām bija slēgta, un tas galvaspilsētas centrā izveidoja pēdējos gados lielākos sastrēgumus.

Ekspertīze atzina, ka šim jaunietim bija psihiski traucējumi.

Lai šādu notikumu iespējamību samazinātu, Rīgas pašvaldība 2009.gadā nolēma , kas tika izdarīts 2010.gada pavasarī.