Foto: F64
Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs, izvērtējot Satiksmes departamenta priekšlikumus Vanšu tilta aizsardzībai pret pārgalvjiem, uzdevis tilta vantis pārklāt ar īpašu krāsu, informē Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Pēc speciālistu domām piemērotākais variants Vanšu tilta aizsardzībai būtu vanšu kūļu pārklāšana ar speciālu aizsargkrāsu. Šī krāsa veido biezu, slidenu, lipīgu un nežūstošu pārklājumu un saglabā savas īpašības arī augstās un zemās temperatūrās. Šāds risinājums nebojātu tilta izskatu, turklāt, kā uzsver Satiksmes departaments, tam ir salīdzinoši zemas izmaksas – ap 1500 latu.

Satiksmes departaments analizējis dažādus risinājumus – žogu vai režģu izvietošanu, vanšu aptīšanu ar dzeloņstieplēm, dzeloņslokšņu vai aizsargsietu izmantošanu, dažāda veida barjeras uz vantīm.

Jau vēstīts, ka pārgalvji vairākkārt mēģinājuši "iekarot" Vanšu tiltu. Pēdējā reizē oktobra beigās līdz pašai tilta smailei uzrāpās kāds jaunietis un pavadīja tur četras stundas, līdz policijai beidzot izdevās viņu nogādāt lejā. Tādēļ tika slēgta satiksme uz tilta, un pilsētā veidojās milzīgi sastrēgumi.

Kopumā pēdējo astoņu gadu laikā dažādi drosminieki Vanšu tilta vantīs kāpuši deviņas reizes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!