Foto: DELFI

Vīrietis, kurš trešdien Rīgā pa vantīm mēģināja uzkāpt Vanšu tiltā, nogādāts Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centrā, portālam "Delfi" pastāstīja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes pārstāvis Toms Sadovskis.

1953.gadā dzimušais vīrietis, kad notikuma vietā ieradās policija, pats nokāpa no vantīm. Taču savus motīvus viņš likumsargiem paskaidrot nevarēja. Policistiem radās aizdomas, ka vīrietim varētu būt garīga rakstura problēmas, tāpēc nodeva viņu mediķiem, informēja policijā. Tiesa, kāpējs bijis arī alkohola reibumā.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka trešdien pēc pulksten 17 kāds vīrietis mēģināja uzkāpt pa Valšu tilta vantīm.

Vanšu tilta iekarošana savulaik bija visai populāra nodarbe. Piemēram 2009.gada rudenī kāds jaunietis, rāpjoties pa vantīm, uzkāpa pašā tilta augšā un ilgu laiku nebija pierunājams kāpt nost. Todien satiksme uz tilta bija paralizēta, radot milzīgus sastrēgumus pilsētas centrā un Pārdaugavā. Kopumā cilvēki pa vantīm kāpuši vairākas reizes.

Pēc šī incidenta Rīgas domei radās ideja Vanšu tilta valnis nokrāsot ar speciālo krāsu, kas kāpējiem vairs neļautu rāpties augšā. Ideja īstenota pērn. Darbs un materiāls izmaksājis 1500 latus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!