Kā skaidroja Valsts policijas (VP) Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Sigita Pildava, saskaņā ar līguma nosacījumiem fotoradaru pieņemšanas-nodošanas procedūra turpinās, līdz ar to 21.oktobrī jaunās ātruma mērierīces Rīgas reģionā darboties vēl nesāks.

Kā iepriekš skaidroja VP Prevencijas pārvaldes priekšnieks Edmunds Zivtiņš, saskaņā ar līgumu pirmajiem radariem uz ceļiem jāparādās 21.oktobrī.

Zivtiņš žurnālistiem sacīja, ka jaunajiem fotoradariem, salīdzinot ar patlaban lietotajiem, ir daudz lielākas priekšrocības. Jaunās ierīces ļaus noteikt braukšanas ātrumu, piemēram, katrai pa trīs joslu ielu braucošai automašīnai. Tie spēs arī noteikt braukšanas ātrumu vienai aiz otras braucošām automašīnām, tādējādi šoferi uz lielajām šosejām vairs nevarēs "iesēsties astē" kādai ātri braucošai mašīnai, domājot, ka paši netiks atklāti.

Par fotoradaru klātbūtni uz ceļiem tiks izliktas attiecīgas ceļa zīmes. Tās būs aptuveni 150 metru attālumā no novietotā fotoradara.

Saskaņā ar iepirkuma konkursa rezultātiem fotoradarus piegādā un uzstāda trīs juridisko personu apvienība, kurā iekļauta AS "Vitronic Baltica", vācu kompānija "Vitronic Dr.-Ing.Stein Bildverarbeitungssysteme" un SIA "Komerccentrs DATI grupa".